top of page

Nyt tidsskrift om Vestre Fængsel indefraDette tidsskrift giver en fængslende indsigt i en lukket verden. Den er unik på flere måder.


Der er tidligere skrevet om forholdene i danske fængsler, primært af forskere, der har haft mulighed for at interviewe indsatte og ansatte i en begrænset periode og har derefter beskrevet forholdene. Men der findes kun enkelte bøger, skrevet af en indsat, der opholdt sig i et fængsel gennem mange år.


Abderrahim Abdals artikel er skrevet fra et indefra perspektiv. Abdal sad i fængsel i mange år. Da han blev løsladt, studerede han sociologisk pædagogik og skrev også sit kandidatspeciale om forholdene i fængslet. Dette speciale har foreløbig ført til artiklen i dette tidsskrift.


Artiklen er desuden unik på den måde, at Abdals´ analytiske tilgang er forholdsvis ny og ret kompliceret at anvende. Den kaldes ”oplevelsesanalyse” og inkluderer foruden andres og egne oplevelser samt selvrefleksioner også alt det, der konkret befinder sig omkring selve emnet, også selv om det ikke direkte er relevant for fremstilling og konklusion af emnet. Således beskrives f.eks. arkitekturen, stemningen i de forskellige lokaler osv.


Foruden at have arbejdet med sociologisk pædagogik har Abdal været aktiv i Center for Sameksistens - IKS.


Tidsskrift om islam & kristendom 2/2022 kan rekvireres ved henvendelse til lissi@lissiras.dk

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page