top of page

Meld dig til nye samtalegrupper!

Opdateret: 27. sep. 2022

Center for Sameksistens genoptager samtalegrupperne. Tilmeld dig allerede nu!Center for Sameksistens (IKS) inviterer til samtalegrupper under overskriften Sameksistens. Deltagere er primært unge med henholdsvis kristen og muslimsk baggrund.

Nedenfor finder du en oversigt over grupperne, som blev startet i løbet af januar-marts måned i år. Grupperne vil fortsætte så længe der er interesse for det.


1) Ungeforum

Første mandag i måneden kl. 19-21 Næste gang den 3. okt.

Gruppen tager emner op, som vi alle må forholde os til, og derefter refererer til kristendom og islam. Gruppen har besluttet at starte med demokrati – kan man forestille sig et demokrati, der ikke bygger på vækst, økonomi? Derefter følger spørgsmålet om Covid pandemi og ulighed. Det næste tema vil være klimaforandringer.

Det er en ny måde at drive dialog på, hvor man ikke starter med at tale om religiøse temaer, men i aktuelle samfundsmæssige og politiske temaer Derfra kan man inddrage relevante religiøse emner.

Gruppen (eller dele af den) arbejder sideløbende med unge, der hænger fast i kriminalitet – med henblik på at gøre noget aktivt for at hjælpe dem videre.

Ledere: Hassan Ali, Hasan Daher, begge jurister, Hadi Khan, cand.poly. Safet Bektovic, prof. i islamisk teologi på Det Teologiske Universitet i Oslo vil deltage i enkelte møder.

Møderne foregår på IKS’ midlertidige adresse: co. Rasmussen, Ryesgade 27B.3.tv., 2200 Kbh. 2200 (NB! Det er på Nørrebrosiden af Ryesgade).


2) Dialoggruppe om islam og kristendom

Første onsdag i måneden kl.19-21. Næste gang den 5. okt.

Denne gruppe er en mere traditionel dialoggruppe, hvor religiøse spørgsmål er i centrum. Gruppen vil efter eget valg og egen interesse arbejde med temaer i relation til islamisk og kristen teologi.

Ledere: Hadi Khan og Per Ramsdal, sognepræst

Dialoggruppen mødes i Dansk Islamisk Center, Bernhard Bangs Allé 23,1, Frederiksberg


3) Gruppe/kursus om kristen-muslimsk diakoni (omsorgsarbejde)

Anden mandag i måneden kl.19-21 Starter 9. jan 2023

Det er noget ganske nyt, at muslimer forsøger at udvikle en muslimsk forståelse af sjælesorg og andre former for diakoni. Det er derfor helt naturligt, at vi er diakonale sammen. Der vil også blive inddraget professionelle som f.eks. Safet Bektovic, Hans Raun Iversen, Elmo Due og Jakob Arnbjerg, på området i enkelte møder. Gruppen vil arbejde med diakoni både teoretisk og praktisk. Vi har allerede et projekt i tankerne.

Ledere: Ahmet Polat, cand.mag. i diakoni og Lissi Rasmussen, dr.theol., leder af IKS


Møderne foregår c/o Rasmussen, Ryesgade 27B.3.tv., 2200 Kbh. 2200 (NB! Det er på Nørrebrosiden af Ryesgade). Tilmelding

Hvis du er interesseret i at deltage, kan du tilmelde dig ved at skrive til lissi@lissiras.dk eller ringe til 28182085. Du er velkommen til at komme til et eller to af møderne, før du bestemmer, om du vil være med.

68 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page