top of page

Meld dig til nye samtalegrupper!

Center for Sameksistens genoptager samtalegrupperne. Tilmeld dig allerede nu!Center for Sameksistens (IKS) inviterer til samtalegrupper under overskriften Sameksistens. Deltagere er primært unge med henholdsvis kristen og muslimsk baggrund.

Nedenfor finder du en oversigt over grupperne, som blev startet i løbet af januar-marts måned 2022. Grupperne vil fortsætte så længe der er interesse for det.

Alle møder foregår på IKS’ midlertidige adresse: co. Rasmussen, Ryesgade 27B.3.tv., 2200 Kbh. 2200 (NB! Det er på Nørrebrosiden af Ryesgade).

1) Ungeforum

Første mandag i måneden kl. 19-21 Næste gang den 2.okt. 2023

Gruppen appellerer til unge, der har brug for et netværk, et sted, hvor de kan komme og evt. diskutere emner, der interesserer dem. Gruppen har haft en særlig interesse i at hjælpe unge, der hænger fast i kriminalitet – med henblik på at gøre noget aktivt for at hjælpe dem videre.

Ledere: Hassan Ali og Hasan Daher (begge jurister) samt Lissi Rasmussen, dr.theol., leder af IKS

2) Dialoggruppe om islam og kristendom

Første onsdag i måneden kl.19-21. Næste gang den 4. okt. 2023

Temaet vil denne gang være Fælles ritualer? Oplæg ved Ahmet Polat, som har arbejdet med muslimske ritualer i forbindelse med begravelsesritualer og har også interesseret sig for kristne ritualer (Tidsskrift om islam & kristendom 2/2021). Tidsskrifterne findes på centrets hjemmeside.

Spørgsmålet er stort, og det er tvivlsomt, at vi når længere denne gang. Et andet eks. der kan tages op næste gang er tværreligiøse vielser. Disse er blevet behandlet i Tidsskrift om islam & kristendom 2/2018).

Man kan jo også stille spørgsmålet om hvori forskellene består, og hvilken betydning disse forskelle har for de forskellige ritualer. Hvilken teologi ligger bag de forskellige ritualer?

Endelig er der det mere kontroversielle spørgsmål om, hvorvidt vi skal udføre fælles ritualer i fremtiden, f.eks. fælles bøn. Jo mere vi blander os med hinanden, jo mere vil der være behov for fælles markering af mærkedagene i vort liv.

Ledere: Hadi Khan og Lissi Rasmussen

3) Gruppe/kursus om kristen-muslimsk diakoni (omsorgsarbejde)

Anden mandag i måneden kl.19-21 Starter 15. jan 2024

Det er noget ganske nyt, at muslimer forsøger at udvikle en muslimsk forståelse af sjælesorg og andre former for diakoni. Det er derfor helt naturligt, at vi er diakonale sammen. Der vil også blive inddraget professionelle som f.eks. Safet Bektovic, Hans Raun Iversen, Elmo Due og Jakob Arnbjerg, på området i enkelte møder. Gruppen vil arbejde med diakoni både teoretisk og praktisk. Vi har allerede et projekt i tankerne.

Ledere: Ahmet Polat, cand.mag. i diakoni og Lissi Rasmussen, dr.theol.,

Hvis du er interesseret i at deltage i en eller flere af grupperne, kan du tilmelde dig ved at skrive til lissi@lissiras.dk eller ringe til 28182085. Du er velkommen til at komme til et eller to af møderne, før du bestemmer, om du vil være med.

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page